Jäsenkirje 1.2020

JÄSENKIRJE 1.2020                                                                              14.01.2020

 

Kiuruvesi-seura kiittää jäseniään viime vuoden toimintaan osallistumisesta ja toivottaa kaikille menestyksellistä alkavaa vuotta!

Voe tokkiissa – Muikkuja!

Lauantaina 25.1.2020 klo 13 Paasiravintolassa, Paasivuorenkatu 5 A

Ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta voit koettaa, onko paikkoja vielä vapaana. Tiedot löytyvät jäsenkirjeestä 7.2019.

Kiuruvesi-seuran vuosikokous

Vuosikokous on 24.maaliskuutta klo 17.30–19.30 Helsingin kaupungin Kampin toimintakeskuksessa, katuosoite Salomonkatu 21. Kokoushuone on Mode. Vuosikokouksessa käsitellään seuran sääntöjen mukaiset asiat; mm. valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Nykyinen puheenjohtaja ilmoitti viime vuosikokouksessa halunsa vetäytyä puheenjohtajan tehtävistä.

Jäsenmaksu 2020

Jäsenmaksutulot ovat Kiuruvesi-seuran lähes ainoa tulolähde. Jotta seura voisi toimia jatkossakin ja tuottaa jäsenilleen vuosikokouksen päättämiä palveluita, on ensiarvoisen tärkeää, että jäsenet maksavat jäsenmaksunsa. Viime vuosina jäsenmaksujen maksaminen onkin ollut kiitettävää, josta nöyrä kiitos kaikille jäsenmaksunsa maksaneille.

Vuosijäsenmaksu on 15€ ja ainaisjäsenmaksu 150€. Seuran tilinumero on Danske Bank FI 30 8000 2108 5686 67. Vuosikokous on päättänyt maksuajaksi maaliskuun loppuun mennessä kunakin vuonna. Osallistumalla seuran toimintaan rikastutat omaa ja ystäviesi elämää. Seuralla on myös tapahtumia, joiden kustannuksia seura tukee joko kokonaan tai osaksi. Osallistumalla näihin, saat jäsenmaksusi nopeasti takaisin!

Huom! Jos jäsenmaksun maksaja (pankkitili) on joku muu kuin jäsen, pyydämme pankin viestikenttään lisäämään jäsenen nimen. Näin voimme kohdistaa maksun oikealle henkilölle.

Huom! Tämän kirjeen liitteenä on jäsenmaksulasku. Säilytä lasku kunnes se maksettu!

Mykyrokkatilaisuus 1.12.2019 (lyhennelmä Kiuruvesi-lehden kirjoituksesta)

Kiuruvesi-seuran mykyrokka-tilaisuus oli saanut tänä vuonna uudet puitteet. Parin paikanvaihdoksen jälkeen mykyrokkaa syötiin Keravan seurakuntakeskuksessa sunnuntaina 1.12. Tilat ovatkin loistavat kyseiselle tilaisuudelle. Juhlasali on juhlava, valoisa ja riittävän suuri. Äänentoistokin on kunnossa, tosin nyt emme huomanneet, että kun salin äänentoisto oli koko ajan päällä, se häiritsi esiintyjien omien laitteiden äänentoistoa. Ja keittiössä ovat kaikki tarpeelliset laitteet mykyrokan keittoon. Palopaikan Titta Virmanen tuli jo lauantaina mukanaan kaikki esivalmistellut rokkatarpeet. Myvyt vietiin pakkaseen odottamaan sunnuntain h-hetkeä.  Sunnuntai-aamuna kokoonnuimme jo hyvissä ajoin, koska tapoihin kuuluu, että talkoolaiset aloittavat yhteisellä kahvitteluhetkellä. Siinä vaihdetaan vanhojen ystävien kanssa kuulumiset ja tutustutaan uusiin. Samalla tehdään työnjako, ketkä hoitavat keittiön työt, keittävät kahvia ja ketkä laittavat ruokailuvälineitä pöytiin jne. Lämmin kiitos kaikille talkoolaisille, päivä on heille aina raskas.  Koko valmistelujen sielu on tietenkin rokkaemäntä, jona toisen kerran toimi Titta Virmanen Kiuruvedeltä. Viikoittaisen rokankeiton rutiinilla hän vaihe kerrallaan loihti maistuvan mykyrokan. Syrjäsilmällä katselin tyytyväisenä santsikierroksen jonoa, mikä oli tietenkin merkki siitä, että mykyrokan maku miellytti vieraita. Keittoruoan suolaisuus on nykypäivänä pieni ongelma, koska ihmisillä on monenlaisia tottumuksia sen käytöstä. Jotkuthan lisäävät suolaa aina maistamatta ja taas toiset ovat mieltyneet esim. terveyssyistä hyvin vähäsuolaiseen ruokaan. Nyt suolasirottimet olivat ahkerassa käytössä!

Seuran puheenjohtaja Uolevi Kärkkäinen muistutti avajaispuheessaan Kiuruvesi-seuran ja mykyrokan yhteyttä. Alkuaikojen muuripadassa keittämisestä Evi Jäderholmin huvilalla on tultu rokkatarvikkeiden tuomiseen Kiuruvedeltä ja keittämiseen sähkökattiloissa. Kunnioitus on suuri talkoolaisille 70 vuotta sitten, mutta hatunnoston ansaitsevat myös nykytalkoolaiset. Ake Pääkkö esitti ennen mykyrokalle ryhtymistä ”Elämää juoksuhaudoissa”-kappaleen talvisodan alkamisen muistoksi (edellinen päivä).

Olimme saaneet esiintyjiksi Veli-Pekka Väisäsen ja Ake Pääkön. Molemmat esittivät omia kappaleitaan, Ake säesti V-P:tä ja taiteilijat lauloivat myös yhdessä. Upeita olivat V-P:n laulamat muutamat kappaleet poikkeavilla sanoilla (esim. ”Ystävän laulu”). Lämmin kiitos molemmille viihdyttävistä esityksistä.

Mykyrokkajuhlissa on tapana myydä arpoja ja niin nytkin. Heli Tikkanen toimi tällä kertaa ”Onnettarena” ja kaikki arpajaispalkinnot saivat uuden omistajansa. Vaikka arpoja myytiin ennätysmäärä, eräs tuttavani  sanoi, että ensi vuonna pitää olla lisää arpoja, koska hän ei ehtinyt ostaa!

Kahvinjuonnin ja pöydissä tapahtuneen vilkkaan rupattelun aikana halukkaat saivat vielä ostaa kotiinviemiseksi mykyrokkaa. Vuosien mittaan on mykyrokkavieraista syntynyt omia pöytäkuntia, kun tutut tapaavat, monesti ainoan kerran vuodessa mykyrokka-tilaisuudessa. Eräs sellainen ryhmä on vuoden 1966-riemuylioppilaat, jotka voivat kohta pitää kokouksensa mykyrokan merkeissä. Viime vuosina on ollut merkillepantavaa, että mykyrokalle on tullut uusia vieraita, jotka eivät ole ennen siellä käyneet. Tämä on erittäin arvokasta ja toivottavasti edesauttaa perinteiden jatkumisesta.

Järjestäjille runsas osanotto ja tyytyväiset vieraat on aina osoitus, että on tehty arvosta työtä Kiuruvesi-seuran sääntöjen ja periaatteiden mukaan. Nämä kannustavat jatkamaa ja erityisesti ne jäähyväiskiitokset: ensi syksynä tavataan!

Hallitus