KUTSU KIURUVESI-SEURAN MYKYROKKAJUHLAAN

 

Hyvä Kiuruvesi-seuran jäsen

Seuran perinteinen Mykyrokkajuhla järjestetään sunnuntaina 18.10.2015 klo 13.00. Paikkana on tuttu Sompion koulu Keravalla, osoite Aleksis Kiventie 18.

Viime vuoden mykyrokasta kuulimme paikanpäällä ja jälkikäteen niin paljon kiittäviä lausuntoja (savolaisethan eivät kehu itseään), että on todella haasteellista pyrkiä ainakin samaan tai vieläpä parantaa mykyrokan makua. Kaikesta tästä on tietenkin kiittäminen seuramme taitavia mykyrokkaemäntiä.

Kuten monet ymmärtävät, mykyrokan keittäminen on varsin työläs prosessi. Meillä se alkaa lihojen, sisäelinten jne. tykötarpeiden noudolla perjantaina. Lauantaina raaka-aineet leikellään ja keitetään, nypitään lihat irti luista. Sunnuntai-aamuna tehdään ja keitetään myvyt. Väliin leivotaan sämpylät ja pullat, koristellaan salia…Ja kun jäsenet ovat sunnuntaina paikalla, alkaa mykyrokan tarjoilu ja sen jälkeen kahvinkeitto ja kahvittelu. Kun yleisö on poistunut, on vuorossa tietenkin astioiden pesu ja paikkojen siivous. Kaksi pitkää päivää talkoolaiset urakoivat ylläpitääksemme Kiuruvesi-seuran mykyrokkaperinnettä. Kuten ym. selostuksesta käy ilmi, mykyrokan keittoon liittyy monenlaista työtä, jotka eivät eroa normaalista keittiötöistä. Mittasuhteet ovat vähän erilaiset, koska kaikkea tehdään noin 120 henkilölle.

Siis talkoolasia tarvitaan! Jos et voi osallistua molempina päivinä, tule esim. lauantaiksi! Jos et voi tulla itse, ehkä sinulla on ystävä, joka on kiinnostunut mykyrokan keitosta ja mukavasta rokkakeittiön ilmapiiristä. Ota yhteyttä seuran rokkaemäntään Aino Blombergiin puhelin          040 58 34 657.

Mykyrokkajuhlan henkinen anti on monelle osallistujalle vähintään yhtä merkittävää kuin maistuva mykyrokka. Keravalla tapaa taas vanhoja tuttavia, joita ei ehkä ole nähnyt sitten viime kerran?

Perinteisesti Kiuruvesi-seuran rokkajuhlassa on ollut mukana joku Kiuruveden kaupungin johdosta kertomassa kaupungin ajankohtaisista asioista. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja arvontaa.

Mykyrokkajuhla on tarkoitettu kaikille Kiuruvesi-seuran jäsenille ja heidän ystävilleen sekä kaikille mykyrokan ystäville.  Laita päivämäärä kalenteriisi ja kerro siitä ystävillesikin!

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 9.10.2015 Anna Leväsalmelle puh. 040 72 48 137 tai sähköpostilla anna.levasalmi@valmet.com. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme kertomaan henkilöiden lukumäärän ja mahdolliset alle 12 vuotiaat lapset erikseen. Kuten ennenkin, mikäli rokkaa jää ylitse, sitä myydään muovirasioissa kotiinvietäväksi juhlan lopussa.

Mykyrokan hinta on 18 euroa/henkilö, alle 12 vuotiaat lapset ilmaiseksi. Hinta sisältää mykyrokan, leivän lisäksi myös kahvin ja pullan. Hinnan korotus perustuu kokonaan Keravan kaupungin vuokran korotukseen, jonka saimme viime vuonna torjutuksi, mutta sama ei onnistunut enää tänä vuonna.

Hallitus odottaa runsasta osanottoa mykyrokan ja ”oekeetten” savolaisten pariin.

Tervetuloa nauttimaan maukasta mykyrokkaa leppoisassa ilmapiirissä!

 

Muiden seurojen toimintaa

Ylä-Savon seura järjestää teatteriretken Turkuun lauantaina 17.10.2015. Ohjelmassa on musiikkinäytelmä ”Tamara”. Näytelmä esitetään Turun logoemoteatterissa ja se kertoo Tamara Lundista. Lähtö Kiasman edestä klo 9.00. Esitys alkaa klo 14.00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Anja Laukkanen puh. 050 5900 185 18.9.2015 mennessä. Matkan hinta on 95€. Kerrothan, että olet Kiuruvesi-seurasta.

Savolaisseurojen yhteinen ”Voe tokkiinsa – muikkuja” tapahtuma on taas 30.1.2016 Ravintola Kaisaniemessä. Laita kalenteriisi! Nyt on luvattu ”oikeita” muikkuja eikä neulamuikkuja