KUTSU KIURUVESI-SEURAN MYKYROKKAJUHLAAN                                              

Hyvä Kiuruvesi-seuran jäsen!

Perinteinen Kiuruvesi-seuran Mykyrokkajuhla järjestetään sunnuntaina 10.12.2023 klo 13.00. Paikka on Keravan seurakuntakeskus Papintie 2–6, sisäänkäynti E, Keravalla. Etäisyys Keravan asemalta on noin 800 m ja kävellen noin 10 minuuttia, junaradan itäpuolella.

Nautimme kiuruvetistä mykyrokkaa lisukkeiden ja kahvin kera. Leppoisa yhdessäolo ja tuttujen tapaaminen kuuluvat Mykyrokkajuhlan henkeen. Palopaikan omistaja Titta Virmanen Kiuruvedeltä loihtii meille maukkaan rokan ja tulee taas itse keittämään sen. 

  • Kiuruveden kaupunginjohto tulee kertomaan viimeaikaiset kaupungin kuulumiset.
  • Kiuruveden järvikirjan kirjoittajat Sirkka Paikkala, Jarmo Paikkala ja Matti Tikkanen kertovat Järvikirjan sisällöstä.
  • Myynnissä Kiuruveden järvikirja ja Kiuruvesi Lehden 2024 kalenteri
  • Perinteiset arpajaiset hyvillä palkinnoilla.

Mykyrokkajuhla on tarkoitettu Kiuruvesi-seuran jäsenille, heidän ystävilleen ja sekä kaikille mykyrokan ystäville. Ilmoittaudu ja pyydä ystäväsi mukaan!

Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 30.11 2023 Anna Leväsalmelle, puh. 040 72 48 137 tai sähköpostilla anna.levasalmi@valmet.com.  Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme kertomaan henkilöiden lukumäärän ja mahdolliset alle 12 vuotiaat lapset erikseen. Jos rokkaa jää ylitse, sitä on saatavissa muovirasioissa tai omissa astioissa kotiin vietäväksi juhlan lopussa.

Mykyrokan hinta on ennakkoon maksettuna 20 €, alle 12-vuotiaat lapset puoleen hintaan. Hinta sisältää mykyrokan, leivän ja levitteen, ruokajuomat sekä lisäksi kahvin ja kahvileivän.

HUOM! Mykyrokka maksetaan erikseen ilmoittautumisen yhteydessä Kiuruvesi-seuran tilille Nordea FI 22 1544 3000 2058 36. Viitekenttään sama nimi, joka on ilmoitettu Annalle sekä osallistujien lukumäärä. Esim. matti myky, 3 henkilöä. Mykyrokan hinta paikan päällä maksettuna on 22 €/henkilö. Korttimaksuja emme voi vastaanottaa.

Pysäköinti alueella on maksuton Mykyrokkatilaisuuden aikana.

Talkoolaisia tarvitaan! Mykyrokkajuhlaa ei voi järjestää ilman talkoolaisia. Jos sinä tai ystäväsi olet kiinnostunut rokkakeittiön mukavasta ilmapiiristä, tule mukaan. Ota yhteyttä Irja Akgeziin puh. 045 675 2930 tai Marita Konoseen puh. 041 451 61

KIURUVEDEN JÄRVIKIRJA

Kiuruveden järvikirja on tietokirja, joka pohjautuu tutkimustuloksiin. Yksi kantava teema on ollut tarkastella nimistöä, koska sen avulla on mahdollista tuoda esille asioita, joita ei kirjallisista lähteistä löydy ja joihin ei muistitietokaan yllä. Varsinkin nimien osalta kirjaan sisältyy uutta tieteellistä tietoa. Järvien ja lampien nimien taustaselvitysten lisäksi kirjassa on selvityksiä muistakin paikoista. Työn kuluessa teoksesta kehkeytyi laajempi kuvaus Kiuruveden vesistä, niiden käytöstä ja historiasta. Samalla kokonaisuus liittää alueen muuhun Suomeen, sillä Kiuruveden vesiin liittyvät ilmiöt ovat pitkälti samoja muuallakin. Kirjan pääartikkeleista vastaavat maantieteen prof. emeritus Matti Tikkanen, historioitsija Jarmo Paikkala ja dosentti, nimistöntutkija Sirkka Paikkala. Elämänmakuiset kiuruvetisten ja kiuruvetisjuuristen lähettämät lyhyet kertomukset konkretisoivat ja maustavat asiaa. Moniin artikkeleihin on saatu kiuruvetisiltä aitoa yksittäistä paikallistietoa. Järvikirjassa on karttoja ja valokuvia yli 300. Lisäksi kaavioita, piirroksia, taulukoita ja lehtileikkeitä noin 30 kpl.

JÄRVIKIRJA LAHJAKSI

Järvikirjaa voi erinomaisesti suositella joulu- tai merkkipäivälahjaksi omalle jälkipolvelle, sukulaisille tai ystäville! Järvikirja on lajissaan ainutlaatuinen eikä vastaavaa ole julkaistu mistään Suomen alueesta. Kirjasta löytää mielenkiintoista paikallishistoriallista tietoa, jota ei löydy muualta painettuna. Moni kiuruvetinen löytää kirjasta varmasti myös uutta tietoa ja elämyksiä, joista ei ehkä ole ollut aiemmin tietoinen. Järvikirjan hinta Mykyrokkatilaisuudessa on 36 €.

Järvikirjan ennakkoon tilanneet saavat kirjansa tilaisuuden lopussa.

KIURUVESI LEHDEN KALENTERI 2024 on saatavilla Mykyrokkatilaisuudessa. Hinta on 15 €.

MARIANVAARAN KESÄTEATTERIN ESITYS PÄHKINÄSAARI 1323 -rajakarnevaali saapuu Helsinkiin maanantaina 11.12.2023 klo 18.00. Paikka: Savolaisen osakunnan Vinni, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A 6. krs, Helsinki. HUOM! Vinnille pääsee uusimman remontin jälkeen myös hissillä A-rapusta tai perinteisesti kierreportaita kuudenteen kerrokseen.

Ks. lisätiedot Kiuruvesi ja muualle muuttaneet fb-sivuilta tai seuran internet-sivuilta www.kiuruvesiseura.fi

JÄSENMAKSU 2023

Jos jäsenmaksun maksaminen on unohtunut, niin teethän sen pikaisesti (vuosimaksu 15€ tai ainaisjäsenmaksu 150€). Seuran tilinumero on Nordea FI 22 1544 3000 2058 36.  Jos olet epäileväinen jäsenmaksusta, voit tarkistaa sen puheenjohtajalta puh.040 548 3910 tai sähköposti vuolevikarkkainen3@gmail.com

Jos jäsenmaksu maksetaan jonkun toisen henkilön toimesta kuin jäsenen, kirjoitta viitetietoihin kenen jäsenmaksusta on kysymys.

OSOITTEENMUUTOKSET

Lähes jokaisen jäsenkirjeen lähettämisen yhteydessä tulee esille, ettei sähköposti ”mene läpi”. Syitä voi olla useita, esim. sähköpostiosoite on muuttunut. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu tai jos et käytä enää sähköpostia, ilmoita sihteerille (Annalle), että haluat jäsenkirjeen postissa. Ilmoitahan myös, jos sähköpostiosoitteesi muuttuu